MEĐIMURSKI SAVEZ SPORTSKE REKREACIJE "SPORT ZA SVE"

MEĐIMURJE ALLIANCE OF SPORT RECREATION "SPORT FOR ALL"

 
   
 

- Predsjednica i tajnik Saveza su po pozivu članica Saveza iz Macinca, Brezja, Goričana, Strahoninca i Murskog Središća otišli na njihove godišnje Skupštine i u ime Saveza čestitali na postignutim rezultatima.
Donijeta je Odluka da se da potpora za kandidaturu predsjednika HSSR„Sport za sve“, prof. emeritusu,dr.sc. Vladimiru Findaku i za dopredsjednika Ivici Lovrekoviću, prof. u novom mandatnom razdoblju.
- Na izbornoj sjednici HSSR „Sport za sve“ održane u Zagrebu, 04.12.2109. g predloženi kandidati izabrani su za predsjednika i dopredsjednika HSSR „Sport zasve“. Za predstavnike Skupštine u HSSR „Sport za sve“ (3 predstavnika). Izabrani su Nada Hoblaj izMurskog Središća, Danica Korunić iz Šenkovca i Marijan Vugrinčić iz Čakovca. Kako je Marijan Vugrinčić imenovan od strane HSSR „Sport za sve“ istaknutim sportskim djelatnikom isti je poodredbama Statuta postao član Skupštine pa je na njegovo mjesto izabrana Daniela Škrobar. Na istoj sjednici Marijan Vugrinčić izabran je za člana Upravnog odbora HSSR „Sport za sve“.
Knjigovodstvo Cimerman koje vodi financijsko-knjigovodstvene poslove poslalo je spisak dugotrajne imovine i sitnog inventara. Tajnik je izvršio popis I utvrdio da sva dugotrajna imovina i sitni inventar postoji i predložio da se određene stvari otpisu zbog neispravnosti ili nefunkcionalnosti. Prihvaćena je informacija jednoglasno i predloženi otpis.
- Sudjelovanje u raspravi o prijedlogu nacrta prijedloga nacionalnog programa športa 2019 – 2026. Tajnik je u ime Saveza i svoje osobno ime poslao u Središnji državni ured za sport prijedlog dopuna prijedlogu nacrta prijedloga nacionalnog programa športa 2019-2026., a vezano uz područje sportske rekreacije koje u programu nije istaknuto na adekvatan način. Tajnik je sudjelovao u radu okruglog stola u Varaždinu koje je organizirao Središnji državni ured za sport i tamo dao primjedbe -prijedloge. Nacionalni program športa je usvojen ali primjedbe nisu bile uvažene
- Izrađeno je izvješće za ugovorena i dodijeljena sredstva Međimurske županije za 2018. godinu dobivenih na natječaju Međimurske županije. Izvještaj je sa popratnom dokumentacijom dostavljeno u roku Međimurskoj županiji. Također je izrađen novi program sa popratnom dokumentacijom isti prijavljen na raspisani natječaj Međimurske županije koja je program u usvojila i dodijelila50.000,00 kn za 2019. godinu.
- Izvršena je nabava računala, printera, digitalnog fotoaparata, torbe i stalka za fotoaparat
- Od strane Saveza poslan je prijedlog za dodjelu odlikovanja Republike Hrvatske – Red Danice Hrvatske s likom Franje Bučara za rekreativku Nadu Palaš iz Murskog Središća ali do sada nije stigao odgovor iz Ureda predsjednice RH.

     
     
44. Ožujski susreti žena Hrvatske  
28.-31.03.2019.
Susret održan u Malom Lošinju a sudjelovalo je 229 rekreativki iz Međimurja. Savez je organizirao zajednički prijevoz autobusima. Rekreativke su bile zadovoljne ponuđenim programima i destinacijom. Sudjelovale su u raznovrsnom programu.
 
 
VII. Festivalu nordijskog hodanja  
13.04.2019.
Iz Međimurja je sudjelovalo individualno desetak osoba na Festivalu nordijskog hodanja i pješačenja, održanog u Opatiji. Sve veći broj građana Međimurja koristi u slobodno vrijeme štapove za nordijsko hodanje. Savez ima 18 štapova koji se posuđuju članicama Saveza bez naknade. Kako u Savezu djeluje tri licencirana voditelja nordijskog hodanja isti prema pozivu odlaze članicama i vrše osposobljavanje.


 
     
XVIII. Turnir rekreativki Međimurja u odbojci  
13.04.2019.
Turnir je držan tradicionalno u sportskoj dvorani osnovne škole u Murskom Središću. Sudjelovalo je četiri ekipe (Kotoribe, Pribislavca, Murskog Središća i Donje Dubrave). Suci su bili Damir Premužić i Franjo Tuksar. Voditelj turnira bio je Marijan Vugrinčić. Odličan domaćin bila je USR “Sport za sve” Mursko Središće koje je počastilo sve sudionice kolačima i pićem. Prvo mjesto osvojila je ekipa Pribislavca, drugo Murskog Središća i treće Donje Dubrave. Zbog sudjelovanja malog broja ekipa donesena je odluka da se i dalje organizira turnir ali da se završni dio ne održava u restoranu već da se to organizira u okviru sportske dvorane. Višegodišnji pokrovitelj bio je grad Mursko Središće.
 
 
Obilježavanje svjetskog dana zdravlja  
22.04.2019.
Kao centralna proslava obilježavanje svjetskog dana zdravlja za cijelo Međimurje održan je BIMEP 2019. Na 16 punktova uključilo se preko 3200 registriranih sudionika svih dobnih skupina. Osim rekreativaca iz Međimurja sudjelovali su biciklisti iz Varaždina, Zageba, Zeline, Varaždin Brega,Novog Marofa, Ljubešćice, Trnovca Bartolovečkog, Desinića, Podevčeva, Nedeljanca, Osijeka, Ludbrega, Vrbanovca, Sračinca i Lepoglave, te biciklisti iz Slovenije, Mađarske, Austrije, Njemačke.Organizacija je bila dobra, a nije bilo niti povređenih. BIMEP je dobro medijski popraćen. Uz tajnika glavnu organizaciju proveo je Alan Resman iz Čakovca i preko 100 volontera na punktovima.
 
 
III. Međimurski festival sportske rekreacije osoba starije životne dobi  
02.05.2019.
Festival je održan u Čakovcu u Domu za starije i nemoćne osoba Novinščak. Sudjelovalo je pet ekipa iz Doma za stare i nemoćne Strahija Hodošan, Doma za starije i nemoćne osoba Novinščak Čakovec, Dom za odrasle osoba Orehovica, Dom za starije i nemoćne osoba Čakovec i Doma za starije i nemoćne osoba Stubičar iz Murskog Središća. Prigodom svečano otvorenja 60 sudionika pozdravili su Miroslav Novinščak, vlasnik Doma, Stjepan Kovač, gradonačelnik grada Čakovca (pokrovitelj), Danica Korunić, predsjednica MSSR “Sport za sve” i Matija Posavec, župan Međimurske županije. Natjecanje se odvijalo u četiri sportske rekreativne discipline u pojedinačnoj konkurenciji. Najuspješnijima za prva tri mjesta organizator je osigurao medalje.

 
 
 
IV. Županijskog natjecanja u bočanju  
05.05.2019.
USR “Sport za sve” Šenkovec bila je odličan domaćin (počastili sa kolačima, pićem i narescima) XIV. Županijskog natjecanja u bočanju održanog u Šenkovcu. Sudjelovalo je 13 ekipa iz Čakovca, Murskog Središća i Šenkovca. Sudili su Dragutin Matoša i Lajtman Darko članovi udruga veteran Domovinskog rata na čijim sportskimk terenima se održalo natjecanje. Prvo mjesto osvojila je ekipa iz Čakovca u sastavu Ana Lovrenčić i Stjepan Šarić, drugo mjesto Biserka Barat i Natalija Brodar iz Murskog Središća i treće mjesto Nevenka Varga i Dražen Korent iz Šenkovca.
 
 
XXV. Hrvatskog festivala sportske rekreacije na selu  
22.06.2019
Udruga žena Štefanec bila je odličan organizaator i domaćin XXV. Hrvatskog festivala sportske rekreacije na selu, koji je održan u Štefanec. Sudjelovalo je 11 ekipa (Društvo za športsku rekreacije Salinovec, Društvo za športsku rekreacije Lančić-Knapić, Udruga za šport i rekreacije Stažnjevec, Udruga sportske rekreacije “Sport za sve” Mladost Vukosavljevica, Društvo športske rekreacije “Mirko Relac” Poljana Biškupečka, Udruga za sport i rekreacije Kaniža, Udruga za sprot i rekreacije “Sport za sve” Višnjica, Društvo za sport i rekreacije Podgorje, Udruga sportske rekreacije “Sport za sve” “Podravac” Sopje, Udruga sportske rekreacije Paljuv, Udruga žena Štefanec). U sveukupnom plasmanu prvo mjesto osvojila je ekipa iz Višnjice, drugo mjesto ekipa iz Vukosavljevice i treće mjesto ekipa iz Stažnjevca.
 
 
 

 

Sportsko rekreativna natjecanja pod nazivom „Igre za sve“
 
 
Sportsko rekreativna natjecanja pod nazivom „Igre za sve“ provodile su članice tokom cijele godine. Na kraju godine o provedenim aktivnostima na posebnom obrascu poslale su izvješća udruga žena Strahoninec, USR „Sport za sve“ Mačkovec, DZSR „Sport za sve“ Mura Ferketinec, USR „Sport za sve“ Mursko Središće, USR „Sport za sve“ Mala Subotica, udruga žena Dunjkovec, USR „Sport za sve“ Dragoslavec Breg, udruga žena Slakovec i udruga žena Štefanec.
     
     
Europski tjedan sporta  
01. - 08.09.2019.
Europski tjedan sporta obilježile su raznovrsnim sportsko-rekreacijskim aktivnostima članice DSR „Sport za sve“ Mura Ferketinec, USR „Sport za sve“ Mala Subotica, udruga žena Strahoninec, udruga građana Gardruža Gardinovec. Obilježavanje se odvijalo od 01. – 08.09.2019. godine i sve članice poslale su Savezu informaciju o provedenim aktivnostima i fotografije.
     
     
XXIV. Međimurski festival sportske rekreacije žena  
21.09.2019.
XXIV. Međimurski festival sportske rekreacije žena održan je u Goričanu na SRC sportsko rekreativne udruge „Parijatelji“ Goričan koja je ujedno bila i dobar domaćin.Sudjelovalo je 27 ekipa iz Male Subotice, Murskog Središća, Šenkovca, Dunjkovca, Savske Vesi, Mačkovca, Donjeg Hraščana, Strahoninca, Štrefanca, Svete Marije, Palovca, Selnice, Plešivice, Brezja, Čakovca i Goričana. U sveukupnom plasmanu prvo mjesto osvojila je ekipa Mursko Središće I, drugo mjesto Mala Subotica I, treće mjesto Dunjkovec i četvrto mjesto Strahoninec. Na Hrvatskom festivalu sportske rekreacije žena natjecale su se četiri prvoplasirane ekipe u ukupnom plasmanu i ekipa domaćina iz Goričana.
 
 
 
 

 

 

Obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana  
10.09.2019.
Obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana, članice Saveza su organizirale raznovrsne aktivnosti. Izvještaj sa fotografijama dostavile su Savezu DSR Mura Ferketinec i USR „Sport za sve“ Mursko Središće.
 
     
Raznovrsni sportsko rekreaciski programi članica  
 
Članice Saveza istakli su se realizacijom raznovrsnih sportsko-rekreacijskih programa a poslale su izvješća: USR „Sport za sve“ Mala Subotica, udruga žena Dunjkovec, udruga žena Slakovec,“Sport za sve“ Mursko Središće i udruga građana Gardruža Gardinovec.

 
     
XXVII. Svjetski dan pješačenja  
 
Kao i svake godine članice Saveza u svojim sredinama organiziraju raznovrsnim sportske-rekreacijskim aktivnostima obilježavanje Svjetskog dana sporta. Informaciju o obilježavanju poslale su društvo za sportske rekreaciju “Sport za sve” Ferketinec, udruga građana “Gardruža” Gardinovec, USR “Sport za sve” Mursko Središće i Mala Subotica. Centralna proslava održana je u SRC “Plešivica” gdje se okupilo 12.10. okupilo nekoliko stotina sudionika. Domaćin je bila USR “Sport za sve” Plešivica.
 
 
Hrvatski festival sportske rekreacije žena  
16.11.2019.
Na Hrvatskom festival sportske rekreacije žena održanom u Virovitici. sudjelovale su ekipe iz Male Subotice (5), Goričana (10), Murskog Središća (4), Dunjkovca (7) i Strahoninca (8). Zaključeno je da se HSSR “Sporat za sve” uputi prijedlog da se disciplina gađanje loptom u cilj izbaci jer suci ne mogu objektivno suditi pogotke (nema rupe u polju). Sudionice su drugi dan obišle uz vodića grad Viroviticu. Troškove prijevoza autobusom snosio je Savez. Vođa puta bila je Anica Varga, a o trošku Saveza bili su predsjednica Danica Korunić, tajnik Marijan Vugrinčić i Valentin Šipuš kao novinar.
 
 
IX. Hrvatsko savjetovanje stručnjaka sportske rekreacije  
22. - 23.11.2019.
U organizaciji Hrvatskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ i Međimurskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ u Čakovcu u hotelu „Park“ održana je deveta Stručna konferencija na temu „Čimbenici uspješnosti sportske rekreacije“. Pokrovitelji Konferencije bili su Središnji državni ured za šport, Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Nastavni zavod za javno zdravstvo „dr. Andrija Štampar“, Kineziološki fakultet sveučilišta u Zagrebu i Kineziološki fakultet sveučilišta u Splitu. Supokrovitelji su bili Međimurska županija i Grad Čakovec. Na Konferenciji je sudjelovalo oko 140 sudionika iz cijele Hrvatske. Na početku su nastupili učenici Umjetničke škole „Miroslav Magdalenić“. Pozdravne riječi uputili su: Danica Korunić (MSSR „Sport za sve“, prim. Marina Payerl-Pal, dr.med. ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, Zoran Vidović, zamjenik gradonačelnika grada Čakovca, Matija Posavec, župan Međimurske županije, Šani Samardžić, dr.med. iz Hrvatskog crvenog križa, izv.prof. dr.sc. Tomislav Krističević, dekan Kinezuiološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prim.mr.sc. Branislava Resanović, dr.med., iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „dr. Andrija Štampar“, dr.sc. Slaven Krtalić iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, mr.sc. Stevo Tkalčec iz Hrvatskog olimpijskog odbora i prof. emeritu sdr.sc. Vladimir Findak. Iz priopćenja i rasprave proistekao je zaključak da su u proteklom razdoblju učinjeni značajni koraci u pravcu razvoja sportske rekreacije u Republici Hrvatskoj ali ne ravnomjerno na svim područjima što je zadatak u idućem razdoblju. Sudionici Konferencije prihvatili su kao završni dokumenat Konferencije Zaključke koji će biti polazna osnova za izradu Nacionalnog programa sportske rekreacije 2020. – 2027. 
 
 
   
XIII. Županijski turnir rekreativaca u beli  
30.11.2019.
Turnir u beli održan je u Strahonincu. Odličan domaćin udruga žena Strahoninec počastila je nazočne sa kolačima, jelom i pićem. Sudjelovalo je 20 ekipa iz Murskog Središća, Pribislavca, Svetog Juraja u trnju, Čakovca i Strahoninca. Sudionike turnira pozdravio je načelnik općine Strahoninec Franjo Lehkec i predsjednica udruge žena Strahoninec Milica Mihaljuš. Prva tri mjesta osvojile su ekipe u sastavu: Natalija i Marijan Brodar iz Murskog Središća, Mirjana Hudin i Zlatko Jurčec iz Pribislavca i Irma Brodar i Dragica Trstenjak iz Murskog Središća. Za prva tri mjesta Savez je kao organizator dodijelio medalje.


 
 
Stručno usavršavanje voditelja tjelesnog vježbanja.  
09.11.2019.
Aktiv voditelja tjelesnog vježbanja Saveza na čelu sa predsjednicom Anicom Varga organizirao je seminar za voditelje tjelesnog vježbanja. Seminar je održan u NGC “Aton” Nedelišće (dao dvoranu i slačionice besplatno) dana 09.11.2019.g. Seminar je vodila Snježana Beri, prof. kineziologije iz Zagreba. Petnaest nazočnih voditeljica i voditelja (Brodar Natalija, Ljiljana Šipuš, Blaženka Palatinuš, Andreja Turk, Sanja Kozar, Danica Glad, Marina Gašparić, Željka Fažon, Goran Vuk, Đura Soldat, Damir Režek, Biserka Rok, Lana Križarić, Anica Varga i Danica Korunić). Troškove voditelju seminara platio je Savez.
U organizaciji Središnjeg državnog ureda za šport i partnerima Zajednicom sportskih udruga Čakovca i Zajednice sportskih saveza i udruga Međimurske županije održati konferencija "Strateško i programsko financiranje športa - Nacionalni program športa 2019. – 2026.“. Na Konferenciji su sudjelovali predsjednica i tajnik MSSR “Sport za sve”.
 
 
Dan sportske rekreacije Hrvatske održan je u Zagrebu  
04.12.2019.
Na svečanoj sjednici najviše priznanja dodijeljeno je članicama MSSR „Sport za sve“. Godišnju medalju za razvoj sportske rekreacije Mirko Relac“ za 2019. godinu dodijeljena je Biserki Rok iz Čakovca. Za postignute rezultate 28. Svjetskog dana pješačenja priznanje je dodijeljeno udruzi sportske rekreacije „Sport za sve“ Mala Subotica, Za postignute rezultate i raznovrsnost programa u manjim sredinama udruzi žena Dunjkovec i priznanje za postignute rezultate i za raznovrsnost programa u većim sredinama udruga sportske rekreacije „Sport za sve“ Mursko Središće.
   
     
XXV. Edukativni susret rekreativki Međimurja  
07.12.2019.
Edukativni susret održan je u Murskom Središću a tema je bila „Vitamini, minerali i ostali dodaci prehrani“. Predavanje je održala rekreativka Božena Bečirević, mag. Farmacije. Svim nazočnim gospođa Bečirević organizirala je prigodnu besplatnu tombolu sa vrijednim poklonima. Domaćin USR „Sport za sve“ organizirao je zabavnu večer sa „djeda Božićnjakom“ i prigodnim kolačićima.
 
 
STRUČNA KONFERENCIJA 2019.  
22.- 23.11.2019.
 
 
   

 

ARHIVA AKTIVNOSTI  
 

 

Međimurski savez sportske rekreacije "SPORT ZA SVE"
Tome Masaryka 24
40000 Čakovec
tel./fax.: 00385 40 310 082
mssr@ck.t-com.hr
www.mssr-sportzasve.hr