MEĐIMURSKI SAVEZ SPORTSKE REKREACIJE "SPORT ZA SVE"

MEĐIMURJE ALLIANCE OF SPORT RECREATION "SPORT FOR ALL"

 
41. OŽUJSKI SUSRETI ŽENA HRVATSKE
 
 
I ove godine na 41. Ožujskim susretima žena Hrvatske najbrojnije su bile rekreativke iz Međimurja. Blizu 90 sudionica iz Svetoj Juraja na Bregu, Čakovca, Štrigove, Strahoninca, Pribislavca, Šenkovca, Mačkovca i Murskog Središća aktivno je sudjelovalo u privlačnim i suvremenim programima aerobike i fitnesa kroz tri dana boravka u Lovranu. Rekreativno vježbanje uz vodstvo istaknutih voditelja i stručnjaka ujedno su i bili prikazi novih ideja i sadržaja. Na temu predstavite se nastupila je grupa iz Murskog Središća odlično izvela ples pingvina i povela u ples sve nazočne rekreativke. U sklopu susreta žena održan je i regionalni seminar fitnessa, aerobike i korektivne gimnastike na kojem su sudjelovali voditelji, treneri, instruktori i profesori tjelesne i zdravstvene kulture iz cijele Hrvatske.
 
 
SPORTSKO REKREATIVNA MANIFESTACIJA BICIKLIMA MEĐIMURSKIM PUTEVIMA
POSTALA MEĐUNARODNA
 
17.04.2016.
Međimurski savez sportske rekreacije „Sport za sve“ 11. puta za redom, organizirao je povodom obilježavanja Dana Međimurske županije, Međunarodnog dana zdravlja i Dana planeta Zemlje tradicionalnu sportsko-rekreativnu manifestaciju pod nazivom „Biciklima međimurskim putevima - BIMEP 2016“.
BIMEP je održan u nedjelju 17. travnja 2016. godine s početkom u 09,00 sati i trajao do 18,00 sati. Start ili početak vožnje izbor je svakog sudionika u bilo koje doba u tom vremenu s jednog od 16 punktova. BIMEP je tradicionalna (održava se već 11 godina počevši od 2006. godine) sportska međunarodna manifestacija, te najmasovnija sportske-rekreativna manifestacija u Međimurju. Sudjelovalo je preko 3.200 registriranih sudionika iz Međimurja i okolnih županija i država svih dobnih skupina i oba spola.
Biciklisti su se uključivali na biciklijadu na 16 punktova koji su se nalazili u Donjem Kraljevcu, Svetoj Mariji, Donjoj Dubravi, Kotoribi, Prelogu, Orehovici, Čakovcu, Pušćinama, Macincu, Gornjem Mihaljevcu, Lopatincu, Štrigovi, Svetom Martinu na Muri, Murskom Središću, Domašincu i Podturnu.

 
 
TURNIR REKREATIVKI MEĐIMURJA U ODBOJCI  
23.04.2016.
U organizaciji Međimurskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ i domaćina udruge sportske rekreacije „Sport za sve“ Mursko Središće, a pod pokroviteljstvom Grada Mursko Središće i Međimurske županije, a povodom obilježavanja Dana Županije dana 23.04.2016 g. u sportskoj dvorani u Murskom Središću održan je 16. turnir rekreativki međimurja u odbojci. Po dolasku u dvoranu domaćini su pripremili za sve sudionice turnira bogatu trpezu raznovrsnih domaćih kolača. Prije početka natjecanja pozdravne riječi uputila je predsjednica udruge domačina Nada Palaš, predsjednica MSSR „Sport za sve“ Danica Korunić i gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak. Uz stručno vođenje voditeljice aerobike Anice Varga sve sudionice su se zagrijale i razgibale vježbajući aerobik.
Oko sedamdeset rekreativki iz Čakovca, Pribislavca, Šenkovca, Donje Dubrave, Kotoribe i Murskog Središća natjecalo se u 8 ekipa. Sudili su Darko Novak i Damir Premužić, a pomoćni suci bili su Zdenka Lipić, Marina Rajf, Darinka Krklec i Biserka Kozar. Voditelj turnira bio je Marijan Vugrinčić.
Nastavak druženja bio je u restoranu „Ilonka“ u Murskom Središću gdje je izvršena podjela nagrada. Najviše umijeća i sreće pokazale su ekipe Pribislavca, drugo mjesto zauzela je mješovita ekipa iz Čakovca i Mačkovca i treće mjesto osvojila je ekipa Pribislavec 1. Za prva tri mjesta ekipe su primile pehare.

 
 
1. MEĐIMURSKI FESTIVAL SPORTSKE REKREACIJE OSOBA STARIJE ŽIVOTNE DOBI  
05.05.2016.
Pod pokroviteljstvom Grada Čakovca i Međimurske županije , Medimurski savez sportske rekreacije “Sport za sve” i Dom za starije i nemoćne Čakovec organizirali su 05. maja 2016. godine 1. Medimurski festival sportske rekreacije osoba starije životne dobi smještenih u Domove za starije i nemoćne u Međimurskoj županiji. Festival je održan u Depadansi Doma za starije i nemoćne osobe Čakovec, Ivana Mažuranića 6., s početkom u 10,00 sati.
Program Festivala sastojao se u natjecanju osoba starije životne dobi u sportsko-rekreativnim
Igrama.
Na Festival su sudjelovali štićenici Domova za starije i nemoćne iz Međimurske županije iz Preloga, Štrigove, Hodošana, Slakovca, Sivice i dva doma iz Čakovca.

 
 
TURNIR U BOČANJU REKREATIVACA MEĐIMURJA  
15.05.2016.
Dana 15.05.2016. g. u Murskom Središću na SRC „Zalešće“ održan je 10. Međimurski turnir rekreativaca u bočanju. Organizatori su bili Međimurski savez sportske rekreacije „Sport za sve“ i udruga sportske rekreacije „Sport za sve“ Mursko Središće. Sudjelovalo je 12 ekipa. Sve nazočne pozdravila je predsjednica domaćina Nada Palaš a ispred Saveza predsjednica Danica Korunić. Zagrijavanje i razgibavanje vodila je Natalija Brodar. Glavni sudac bio je Joško Smilović a pomoćni Marijan Vugrinčić. Prvo mjesto osvojila je ekipa u sastavu Saša Brodar i Milica Đurkin iz udruge osoba s intelektualnim teškoćama Međimurske županije, drugo mjesto Vesna Korent i Milica Jakopec iz udruge sportske rekreacije „Sport za sve“ Šenkovec i treče mjesto Dragica Podgorelec i Đurđica Rihtarec iz udruge sportske rekreacije „Sport za sve“ Mursko Središće. Za osvojena prva tri mjesta dodjeljene su medalje a sve sudionike domaćini su počastili kolaćima i pićem.
 
 
I OVE GODINE OBILJEŽEN TJEDAN KRETANJA  
23. - 29.05.2016.
Od 23.-29. svibnja 2016. godine članice Saveza kroz različite programe i ove godine poručile su građanima o važnosti kretanja i njegovog učinka na zdravlje. Tako su društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize te ostalih tjelesnih invalida 23.05. u Domu za starije i nemoćne Novinščak organizirali rekreativne aktivnosti a 24.05. plivanje i vježbanje na Gradskim bazenima Marija Ružić Čakovec USR „Sport za sve“ 23.05. organizirala je za građane pješačenje i rekreativne igre. 27.05. USR „Sport za sve“ Mala Subotica organizirala je sportsko-rekreativne susrete. Članice udruge žena „Breza“ Brezje sudjelovale su na utrci „Nedelišće 2016“ dana 18.05.2016. godine.
Dana 10.09. društvo za sportsku rekreaciju „Sport za sve“ Ferketinec organiziralojeu za članice udruge i građane Ferketinca i Miklavca tjelesno vježbanje salse aerobik uz vodstvo Renate Marđetko.
Dana 12.09. članice su organizirale pješačenje po naseljima Miklavec, Ferketinec, Celine, Sivica, a nakon toga bočanje na novo izgrađenom igralištu za bočanje.


     
     
9. ŽUPANIJSKI TURNIR U ODBOJCI NA PIJESKU
 
11.06.2016.
 
 
 
SVJETSKI DAN SPORTA  
25.06.2016.
Obavještavamo vas da je DSR MURA FERKETINEC proslavila SVJETSKI DAN SPORTA 25.06.2016. godine. Sportsko rekreativna priredba počela je u 15 sati na sportskim tj. nogometnom terenu NK Budućnosti u Miklavcu.
Prisutno je bilo oko 85 članova raznih udruga na nivou Općine Podturen pa i šire. Tri udruge žena, tri sportske udruge. Moramo spomenuti udrugu zbog koje nam je posebno drago što se odazvala, a to su članovi udruge s posebnim potrebama iz Celina.
Protokol druženja:
- sportsko rekreativne igre
- druženje

IGRE: odbojka na pijesku, pikado, bočanje, bacanje krugova, graničari, viseća kuglana.
Svaka igra imala je 4 do 5 ekipa po tri člana.
Na ovoj našoj proslavi kulture sporta i rekreacije svi smo se lijepo zabavili i razgibali.
Druženje je potrajalo do 19h, a bilo bi i duže no vremenski uvjeti nisu nam to dopustili.
 
   
21. MEĐIMURSKI FESTIVAL SPORTSKE REKREACIJE ŽENA - MAČKOVEC  
10.09.2016.
Međimurski savez sportske rekreacije „Sport za sve“ i udruga sportske rekreacije „Sport za sve“ Mačkovec, dana 10.09.2016. godine organizirali su 21. Međimurski festival sportske rekreacije žena. Festival je održan na sportskim terenima NK Mačkovec.
Manifestacija se održala pod pokroviteljstvom Međimurske županije i Grada Čakovca u sklopu obilježavanja Europskog tjedna kretanja. Oko 200 žena iz Male Subotice, Murskog Središća, Šenkovca, Mačkovca, Svetog Juraja na Bregu, Svete Marije, Palovca, Strahoninca, Brezja, Štefanca, Donjeg Hrašćana, Plešivice, Dunjkovca i članova društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida natjecalo se u šest sportsko-rekreacijskih disciplina: gađanje kolutima, pikadu, visećoj kuglani, bacanju loptice u koš, tunel i vođenje lopte nogom.
Početak Festivala počeo je prigodnim kulturno-plesnim programom KUD Mačkovec. Pozdravne riječi sudionicama uputili su predsjednica udruge Vera Sršan, Mirjana Srnec ispred Mjesnog odbora Mačkovec, Danica Korunić, pre MSSR „Sport za sve“, gradonačelnik grada Čakovca Stjepan Kovač i župan Međimurske Županije Matija Posavec.
Prije natjecanja Lidija Levačić vodila je zagrijavanje-razgibavanje za sve nazočne. Nakon natjecanja izvršeno je proglašenje i dodjela prigodnih medalja, pehara, zahvalnica i poklona najuspješnijim ekipama.
 
EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI
 
22.09.2016.
U organizaciji Informacijskog centra europe direct Čakovec (Međimurska županije) od 09. – 22.09.2016. godine organizirano je na području Međimurske županije niz aktivnosti vezano uz obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti. U program je uvršten 21. Međimurski festival sportske rekreacije žena kao i vježbanje aerobike za građane održane 22.09.2016. g. MSSR „Sport za sve“ angažirao je štićenike Doma za starije i nemoćne Čakovec koji su sa učenicima osnovne škole, članovima crvenog križa Čakovec i drugim građanima vježbali na Trgu Republike u Čakovcu.
   
     
GRADIMO MOSTOVE SURADNJE KROZ PROMICANJE SPORTA I TJELESNE AKTIVNOSTI  
03.11.2016.
Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije 03.11.2016. godine u SRC DG Sport u Prelogu organizirao je skup pod nazivom „Gradimo mostove suradnje kroz promicanje sporta i tjelesne aktivnosti“ na kojem su bili nazočni predstavnici svih udruga građana i lokalne samouprave koji su sudjelovali u obilježavanju Move Week – Tjedna promicanja tjelesne aktivnosti, plesnom događaju pod nazivom FlashMOVE i NowWeBike projektu u Košicama povodom svečanog otovrenja 2. Po redu Europskog tjedna sporta. Članovi skupa upoznati su sa rezultatima provedenih aktivnosti a dodjeljena su i priznanja za sudjelovanje.
     
     
HRVATSKI FESTIVAL SPORTSKE REKREACIJE ŽENA  
05.11.2016.
Prvo plasirane ekipe na županijskom festivalu žena i domaćin (Mursko Središće, Mala Subotica, Dunjkovec, Strahoninec, Mačkovec) sudjelovale su dana 05.11.2016. g. na 12. Hrvatskom festivalu sportske rekreacije žena održanom u Vukovaru. U sveukupnom plasmanu USR „Sport za sve“ Mursko Središće osvojio je prvo mjesto, drugo Mala Subotica, treče mjesto Udruga žena Strahoninec.. Dana 30.11.2016. g. međimurski župan Matija Posavec primio je predstavnice pet ekipa koje su sudjelovale na Festivalu u Vukovaru i čestitao im na postignutim rezultatima. Župan je istakao o velikom doprinosu MSSR „Sport za sve“ u Međimurskoj županiji i predložio povečanje financijske pomoći Savezu.
 
 
VODITELJI AEROBIKE NA STRUČNOM USAVRŠAVANJU  
19.11.2016.
U organizaciji Međimurskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ - aktiva voditelja tjelesnog vježbanja, dana 19.11.2016. godine u SGC „ATON“ u Nedelišću održan je edukativni seminar za voditelje aerobike. Na seminaru su prikazani programi pilatesa i aerobikce. Voditelji programa bili su Suzana Liklin iz Murskog Središća i Blaženka Palatinuš iz Male Subotice, voditeljice aerobice i Renata Glad iz Palovca, voditeljica pilatesa. Na seminaru je sudjelovalo 10 voditeljica aerobika iz Međimurja.
 
 
EKIPA PRIBISLAVCA NAJBOLJA U BELOTU  
19.11.2016.
U organizaciji Međimurskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ i udruge sportske rekreacije „Sport za sve“ Sveti Juraj na Bregu u Lopatincu je dana 19.11.2016. godine održan 13. Međimurski turnir rekreativaca Međimurja u belotu. Sudjelovalo je 25 ekipa iz Svete Marije, Dragoslavec Brega, Čakovca, Pribislavca i Murskog Središća. Domaćin udruga sportske rekreacije „Sport za sve“ Sveti Juraj na Bregu sve nazočne počastio je kolačima i kobasicama koje su pripremile njihove članice. Sve sudionike turnira pozdravio je predsjednik udruge Branko Polanec i načelnik općine Sveti Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović. Najviše sreće i prvo mjesto osvojila je ekipa u sastavu Spomenka Novak i Jadranka Horvat iz Pribislavca, drugo mjesto Danica Orehovec i Emilija Janković iz Svete Marijan i treće mjesto Mirjana Hudin i Vesna Jurčec iz ekipe Pribislavca. Osvajačima prva tri mjesta organizator je uručio medalje.
 
 
EDUKATIVNI SUSRET ČLANOVA SAVEZA
 
03.12.2016.
Održan je 03.12.2016 g. u restoran „Ilonka“ u Murskom Središću. Sudjelovalo je preko 90 rekreativki.
Stručno predavanje na temu „Rak dojke“ održala je Jadranka Novaković.
 
     

 

 

ARHIVA AKTIVNOSTI  
 

 

Međimurski savez sportske rekreacije "SPORT ZA SVE"
Tome Masaryka 24
40000 Čakovec
tel./fax.: 00385 40 310 082
mssr@ck.t-com.hr
www.mssr-sportzasve.hr