MEĐIMURSKI SAVEZ SPORTSKE REKREACIJE "SPORT ZA SVE"

MEĐIMURJE ALLIANCE OF SPORT RECREATION "SPORT FOR ALL"

 
DAN SPORTSKE REKREACIJE HRVATSKE
 
13.02.2015.
Dana 13.02.2015. g. u organizaciji Hrvatskog saveza sportske rekreacije „Šport za sve“ održan je prema Statutu „Dan sportske rekreacije“ na kojem se sumiraju postignuti rezultati i za postignute najbolje rezultate dodjeljuju se priznanja i nagrade. Za organizaciju obilježavanja Svjetskog dana pješačenja dodijeljene su plakete USR „Sport za sve“ Plešivica i za postignute rezultate u području sportske rekeacije Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida. Godišnju medalju za razvoj sportske rekreacije „Mirko Relac“ za 2013. g. dobila je Magdaleni Špicar Marciuš iz Macinca.
   
     
OŽUJSKI SUSRET ŽENA HRVATSKE
 
26. - 29.03.2015.
U organizaciji Hrvatskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ od 26.- 29.03.2015. g. u Lovranu je održano tradicionalno okupljanje žena na 40. ožujskim susretima žena Hrvatske. Ove godine u programu vježbanja-prikaza, sportskim natjecanjima i na zabavnom večernjem programu sudjelovalo je 100 rekreativki. U sportskim disciplinama najviše medalja osvojile su rekreativke iz Međimurja. U vrijeme susreta održan je i seminar za voditelje aerobike i pilatesa na kojem su sudjelovale i naše voditeljice.
   
     
TURNIR REKREATIVKI MEĐIMURJA U ODBOJCI – OBILJEŽEN SVJETSKI DAN ZDRAVLJA
 
11.04.2015.
Pod pokroviteljstvom Grada Mursko Središće u subotu 11.04.2015. godine Međimurski savez sportske rekreacije „Sport za sve“ organizirao je u sportskoj dvorani osnovne škole u Murskom Središću 15. Turnir rekreativki Međimurja u odbojci. Domaćin turnira bila je USR „Sport za sve“ Mursko Središće. Sudjelovalo je 11 ekipa iz Kotoribe (2) , Pribislavca (2), Šenkovca, Čakovca (2), Donje Dubrave, Murskog Središća i Svete Marije. Ekipa Pribislavca osvojila prvo mjesto. Volonterima su dodijeljene pismene zahvalnice.
 
 
BIMEP 2015 – BICIKLIMA MEĐIMURSKIM PUTEVIMA
 
19.04.2015.
Dana 19.04.2015. g. u organizaciji MSSR „Sport za sve“ na području Međimurske županije organizirana je povodom dana Međimurske županije i svjetskog dana zdravlja (7.04.) deveta biciklijada pod nazivom BIMEP. Preko tri tisuće sudionika svih dobnih skupina uključilo se u manifestaciju vozeći po izboru određenu dionicu. Više od 100 sudionika prošlo je cijelu stazu dužine preko 150 km. Cilj je bio da se vožnjom bicikla određenim dionicama koje su bile povezane stajalištima u Murskom Središću, Svetom Martinu na Muri, Štrigovi, Sv. Juraju na Bregu, Macincu, Pušćinama, Čakovcu, Orehovici, Prelogu, Donjoj Dubravi, Kotoribi, Donjem Kraljevcu, Podturnu i Domašincu kod građana stvara navika o potrebi za redovnim oblicima tjelesnih aktivnosti u cilju zaštite i unapređenja zdravlja. Cijelu organizaciju i provedbu ispred Saveza vodili su Alan Resman i Marijan Vugrinčić sa oko 100 volontera kojima su dodjeljene majice i pismene zahvalnice.
Majka Elene Opačak iz Male Subotice, Terezija Opačak pokrenula je preko odvjetnika sudski postupak protiv ovog Saveza radi naknade štete zbog povrede prava osobnosti na tjelesno i duševno zdravlje, te za tuđu pomoć i njegu. Kćer Elena stradala je prilikom održavanja sportsko-rekreativne manifestacije BIMEP na način da je pala s bicikla i zadobila tešku tjelesnu povredu. Sudski postupak je u tijeku.
 
 
10. MEĐIMURSKI TURNIR REKREATIVACA U BOČANJU  
10.05.2015.
Dana 10.05.2015. g. na SRC Zalešće u Murskom Središću održan je turnir u bočanju na kojem je sudjelovalo 11 ekipa. Prva dva mjesta osvojile su ekipe iz Murskog Središća a treće mjesto ekipa iz udruge osoba s intelektualnim teškočama MŽ. Za prva tri mjesta dodjeljene su medalje, a sve sudionike rekreativke USR „Sport za sve“ Mursko Središće koje su bile domaćini počastile su domaćim kolačima i pićem.
 
 
SVJETSKI DAN SPORTA  
30.05.2015.
Obilježilo je desetak članica raznovrsnim sportsko-rekreacijskim aktivnostima (pješačenje, biciklizam, sportske igre, stolni tenis, tenis, bočanje, tjelesnim vježbanjem i sl.)
 
     
8. ŽUPANIJSKI TURNIR U ODBOJCI NA PIJESKU
 
21.06.2015. SRC Plešivica
U organizaciji USR „Sport za sve“ Plešivica dana 21.06.2015. g. na SRC „Plešivica“ održan je 8. Županijski turnir u odbojci na pijesku. Sudjelovalo je 9 ekipa.
 
     
OBILJEŽAVANJE HRVATSKOG OLIMPIJSKOG DANA
 
10.09.2015.
Obilježen je 10.09. u brojnim udrugama za vrijeme odvijanja redovnih oblika tjelesnih aktivnosti. Članice su nosile bijelu majicu u znak tog dana.
     
     
OBILJEŽAVANJE EUROPSKOG TJEDNA KRETANJA  
16. - 22.09.2015.
Održan u Čakovcu od 16.-22.09.2015. g. Savez su predstavljali svojim prikazom tjelesnog vježbanja grupa od 30 umirovljenika iz Doma umirovljenika Čakovec.

 
     
EUROPSKA KAMPANJA PROMOCIJE TJELESNE AKTIVNOSTI I ZDRAVLJA (MOVE Week)  
18. - 27.09.2015.
U organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije od 18.09. do 27.09. organizirane su raznovrsne sportsko-rekreativne i plesne aktivnosti u gradovima Čakovcu, Prelogu i Murskom Središću.
Obilježavanje se organiziralo pod nazivom „Ujedinjeni u kretanju“. Ovaj Savez i članice USR „Sport za sve“ Mursko Središće, USR „Sport za sve“ Mala Subotica, USR „Sport za sve“ Šenkovec, udruga građana Gardruža Gardinovec aktivno su se uključile sa svojim članstvom (tjelesno vježbanje, trčanje, nordijsko hodanje i dr.) i Lana Križarić kao fizička osoba vodila tjelesno vježbanje.
 
     
20. MEĐIMURSKI FESTIVAL SPORTSKE REKREACIJE ŽENA
 
19.09.2015.
Udruga žena Dunjkovec bila je dobar domaćin Festivala koji se održao u Dunjkovcu 19.09.2015. g. Sudjelovalo je 16 ekipa sa preko 200 žena iz Pušćina, Male Subotice, Mačkovca, Murskog Središća, Plešivice, Brezja, Svete Marije, Strahoninca, Pribislavca, Palovca, Štefanca, Svetog Juraja na Bregu, Društva distrofičara, Dunjkovca i Šenkovca. Festival se održao pod pokroviteljstvom Međimurske županije, općine Nedelišće. Skup su pozdravili gosti načelnik općine Nedelišće Darko Dania i predsjednik Skupštine MŽ Mladen Novak u ime međimurskog župana. Prva tri mjesta zauzele su ekipe iz Murskog Središća, Male Subotice i Šenkovca.
 
 
OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA PJEŠAČENJA  
18.10.2015.
Centralna proslava održana je 18.10. na SRC Plešivica. Domaćin je bila USR „Sport za sve“ Plešivica koja je tu manifestacija nazvala „Kestenijada“. Izvješće o obilježavanju svjetskog dana pješačenja poslale su ovom Savezu: USR „Sport za sve“ Mala Subotica, udruga žena Štefanec, udruga osoba s intelektualnim teškočama Međimurske županije, udruga žena „Breza“ Brezje i udruga građana Gardruža Gardinovec.
 
 
11. HRVATSKI FESTIVAL SPORTSKE REKREACIJE ŽENA
 
07.11.2015.
Prvo plasirane ekipe na županijskom festivalu žena i domaćin (Mursko Središće, Mala Subotica, Šenkovec, Dunjkovec i Strahoninec) sudjelovale su dana 07.11.2015. g. na 11. Hrvatskom festivalu sportske rekreacije žena održanom u Delnicama. U sveukupnom plasmanu USR „Sport za sve“ Mursko Središće osvojio je prvo mjesto, treče mjesto Udruga žena Strahoninec.. Dana 23.11.2015. g. međimurski župan Matija Posavec primio je predstavnice navedenih ekipa i čestitao im na postignutim rezultatima.
   
     
12. MEĐIMURSKI TURNIR REKREATIVACA U BELI  
21.11.2015.
Turnir u beli održan je 21.11.2015. g. u Vatrogasnom domu u Svetoj Mariji. Domaćin je bila društvo žena „Amalija Kranjec“ Sveta Marija. Sudjelovalo je 26 ekipa. Prvo mjesto osvojila je ekipa iz Svetog Juraja na Bregu (Sanja Tomašić i Branko Polanec), drugo ekipa Seka i Ivan Golubić) i treče mjesto ekipa iz Svete Marije (Danica Orehovec i Emilija Janković). Domaćin je sve sudionike počastio sa jelom i finim slatkim delicijama.


 
     
STRUČNA KONFERENCIJA  
27. i 28.11.2015.
U organizaciji HSSR „Sport za sve“ i MSSR „Sport za sve“ održana je 27. i 28. studenog 2015. godine u hotelu „Park“ u Čakovcu Stručna konferencija na temu „Sportskom rekreacijom ususret zdravlju“. Na Konferenciji je sudjelovalo 130 sudionika iz cijele Hrvatske. Iz MŽ bilo je oko 75 sudionika. U provedbi su pomagale članice Aktiva voditelja tjelesnog vježbanja.


   
     
AKCIJA „HODANJEM DO ZDRAVLJA“  
05.12.2015.
Dana 05.12.2015. g. vezano uz Nacionalni program „Živjeti zdravo“ – Međimurska županija članice raznih udruga sudjelovale su u akciji „hodanjem do zdravlja te sportsko-rekreativnim aktivnostima: aerobic koji je vodila Lana Križarić.


 
     
8. ŽUPANIJSKA KONFERENCIJA „ŽIVJETI ZDRAVO“ U MEĐIMURSKOJ ŽUPANIJI  
07.12.2015.
Zavod za javno zdravstvo MŽ organizirao je 07. Prosinca 2015. U tehnološko-inovacijskom centru Međimurje 8. Županijsku konferenciju „Živjeti zdravo“ u Međimurskoj županiji. Na konferenciji je sudjelovalo i nekoliko članica udruga Saveza, tajnik Marijan Vugrinčić koji je imao izlaganje na temu „Programi i aktivnosti Međimurskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ Čakovec, te predsjednica USR „Sport za sve“ Male Subotice Ljiljana Šipuš izlaganje na temu „Promicanje tjelesne aktivnosti u lokalnoj zajednici – Udruga sportske rekreacije „Sport za sve“ Mala Subotica.


 
     
EDUKATIVNI SUSRET ČLANOVA SAVEZA  
12.12.2015.
Održan je 12.12.2015 g. u restoran „Lipa“ u Nedelišću. Sudjelovalo je 47 rekreativki. Stručno predavanje na temu „Potpore za sport u Europskoj uniji i lokalnoj akcijskoj grupi LAG Međimurski doli i bregi“ održao je Marijan Vugrinčić.


     
     
TEČAJ STRUČNOG OSPOSOBLJAVANJA  
 
za INWA VODITELJA Nordijskog hodanja završila je Danijela Škrobar iz Vučetinca i Marija Prekupec iz Gardinovca i dobile licencu za voditelja nordijskog hodanja.


 
     

 

ARHIVA AKTIVNOSTI  
 

 

Međimurski savez sportske rekreacije "SPORT ZA SVE"
Tome Masaryka 24
40000 Čakovec
tel./fax.: 00385 40 310 082
mssr@ck.t-com.hr
www.mssr-sportzasve.hr