MEĐIMURSKI SAVEZ SPORTSKE REKREACIJE "SPORT ZA SVE"

MEĐIMURJE ALLIANCE OF SPORT RECREATION "SPORT FOR ALL"

 
AKTIVNA HRVATSKA  
18.03.2017.
Nacionalni projekt Aktivna Hrvatska održan je u sportskoj dvorani u Murskom Središću 18.03.2017. godine.Više od stotinjak rekreativki iz cijelog Međimurja vježbalo je tog dana šaljući poruku svim građanima o važnosti tjelesnih aktivnosti za zaštitu i unapređenje zdravlja.
 
     
OŽUJSKI SUSRET ŽENA HRVATSKE  
23.-26.03.2017.
I ove godine na 42. Ožujskim susretima žena Hrvatske u Lovranu od 23.-26.03.2017. godine najbrojnije su bile rekreativke iz Međimurja. Devedeset sudionica iz Svetoj Juraja na Bregu, Brezja, Čakovca, Štrigove, Strahoninca, Pribislavca, Šenkovca, Mačkovca i Murskog Središća aktivno je sudjelovalo u privlačnim i suvremenim programima aerobike i fitnesa kroz tri dana boravka u Lovranu. Rekreativno vježbanje uz vodstvo istaknutih voditelja i stručnjaka ujedno su i bili prikazi novih ideja i sadržaja. Na temu predstavite se nastupila je grupa iz Murskog Središća odlično izvela predstavu Autobusom na ožujske susrete žena te skeč 6 radiopostoja koji su oduševili do suza gledaoce. U sklopu susreta žena održan je i regionalni seminar fitnessa, aerobike i korektivne gimnastike na kojem su sudjelovali voditelji, treneri, instruktori i profesori tjelesne i zdravstvene kulture iz cijele Hrvatske.Održana su i sportska natjecanja u kojima su međimurske osvojile medalje: disciplina olimpijski krugovi treće mjesto Marina Rajf iz M. Središća, gađanje čunjeva prvo mjesto osvojila je Vera Sršan iz Mačkovca i treće mjesto Milica Jakopec iz Šenkovca.
 
     
TURNIR REKREATIVKI MEĐIMURJA U ODBOJCI – OBILJEŽEN SVJETSKI DAN ZDRAVLJA  
22.04.2017.
U organizaciji Međimurskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ i domaćina udruge sportske rekreacije „Sport za sve“ Mursko Središće, a pod pokroviteljstvom grada Mursko Središće i Međimurske županije, a povodom obilježavanja Dana Županije dana 22.04.2017 g. u sportskoj dvorani u Murskom Središću održan je 17. turnir rekreativki međimurja u odbojci. Po dolasku u dvoranu domaćini su pripremili za sve sudionice turnira bogatu trpezu raznovrsnih domaćih kolača. Prije početka natjecanja pozdravne riječi uputila je predsjednica udruge domačina Nada Hoblaj, predsjednica MSSR „Sport za sve“ Danica Korunić i gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak. Uz stručno vođenje voditeljice aerobike Anice Varga sve sudionice su se zagrijale i razgibale vježbajući aerobik.
Oko sedamdeset rekreativki iz Pribislavca, Šenkovca, Donje Dubrave, Kotoribe i Murskog Središća natjecalo se u 6 ekipa. Sudili su Darko Novak i Franjo Tuksar, a pomoćni suci bili su Zdenka Lipić, Nada Hoblaj, Darinka Krklec i Biserka Kozar. Voditelj turnira bio je Marijan Vugrinčić.
Nastavak druženja bio je u restoranu „Ilonka“ u Murskom Središću gdje je izvršena podjela nagrada. Najviše umijeća i sreće pokazale su ekipe Pribislavca, drugo mjesto zauzela je ekipa Kotoribe i treće mjesto osvojila je ekipa Murskog Središća. Za prva tri mjesta ekipe su primile pehare. 
 
BIMEP 2017 – BICIKLIMA MEĐIMURSKIM PUTEVIMA
 
23.04.2017.
Međimurski savez sportske rekreacije „Sport za sve“ 12. puta za redom, organizirao je povodom obilježavanja Dana Međimurske županije, Međunarodnog dana zdravlja i Dana planeta Zemlje tradicionalnu sportsko-rekreativnu manifestaciju pod nazivom „Biciklima međimurskim putevima - BIMEP 2017“.
BIMEP je održan u nedjelju 23. travnja 2017. godine s početkom u 09,00 sati i trajao do 18,00 sati. Start ili početak vožnje izbor je svakog sudionika u bilo koje doba u tom vremenu s jednog od 16 punktova. BIMEP je tradicionalna (održava se već 11 godina počevši od 2006. godine) sportska međunarodna manifestacija, te najmasovnija sportske-rekreativna manifestacija u Međimurju. Sudjelovalo je preko 2.800 registriranih sudionika iz Međimurja i okolnih županija i država svih dobnih skupina i oba spola.
Biciklisti su se uključivali na biciklijadu na 16 punktova koji su se nalazili u Donjem Kraljevcu, Svetoj Mariji, Donjoj Dubravi, Kotoribi, Prelogu, Orehovici, Čakovcu, Pušćinama, Macincu, Gornjem Mihaljevcu, Lopatincu, Štrigovi, Svetom Martinu na Muri, Murskom Središću, Domašincu i Podturnu.
 
 
MEĐIMURSKI FESTIVAL SPORTSKE REKREACIJE OSOBA STARIJE ŽIVOTNE DOBI  
05.05.2017.
Drugi po redu održan je 05.05.2017. g. u Domu za starije i nemoćne osobe Novinščak Čakovec pod pokroviteljstvom Međimurske županije i grada Čakovca. Sudjelovali je 42 štićenika Doma za starije i nemoćne osobe Čakovec, Doma za starije i nemoćne Strahija Hodošan, Doma za starije i nemoćne osobe Mesmar Prelog, Doma za starije i nemoćne osobe Novinščak Čakovec i Doma za odrasle osobe Orehovica. Na svečanosti otvorenja sudionicima su pozdravne riječi uputili međ. Župan Matija Posavec, gradonačelnik grada Čakovca Stjepan Kovač, ispred organizatora ravnateljica doma Novinščak Kristina Vožar i Marijan Vugrinčić ispred MSSR „Sport za sve“. Natjecanje se odvijalo u četiri sportske discipline.Za prva tri mjesta u pojedinačnoj konkurenciji domaćini ravnateljica doma Novinščak Kristina Vožar i predstavnica vlasnika Doma Sara Novinščak podjelile su medalje. Vrlo lijep Dom Novinščak bio je odličan domaćin.
 
 
ŽUPANIJSKO NATJECANJE REKREATIVACA U BOČANJU  
14.05.2017.
Udruga sportske rekreacije „Sport za sve“ Šenkovec dana 14.05.2017. g. bio je dobar domaćin dvanaestog županijskog natjecanja rekreativaca u bočanju.Sudjelovalo je 17 ekipa.Pokrovitelji su bili Međimurska županija i općina Šenkovec koja je sve sudionike počastila ručkom a rekreativke domaćini dobrim kolačima i pićem.Veliku pomoć pružili su članovi UVDR Šenkovec. Prvo mjesto osvojila je ekipa domaćina u sastavu Maja Trupković i Dražen Korent, drugo mjesto osvojila je ekipa u sastavu Margareta Vrhar i Stjepan Vrhar iz Murskog Središća i treće mjesto ekipa u sastavu Sanja i Dražen Munđar iz Šenkovca.
Organizator MSSR „Sport za sve“ za prva tri mjesta osigurao je medalje.

 
 
OBILJEŽAVANJE EUROPSKOG TJEDNA KRETANJA  
16.05. - 22.05.2017.
Od 16.-22. svibnja 2017. godine članice Saveza kroz različite programe i ove godine poručile su građanima o važnosti kretanja i njegovog učinka na zdravlje. Tako su društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize te ostalih tjelesnih invalida u Domu za starije i nemoćne Novinščak organizirali rekreativne aktivnosti, plivanje i vježbanje na Gradskim bazenima Marija Ružić Čakovec. USR „Sport za sve“ Mala Subotica organizirala je sportsko-rekreativne susrete.
 
 
TJEDAN PROMICANJA TJELESNE AKTIVNOSTI  
29.05. - 04.06.2017.
Savez je i ove godine inicirao da članice u svojim sredinama organiziraju različite sportsko-rekreacijske aktivnosti od 29.05. do 04.06.2017. godine. Prema usmenim informacijama u brojnim udrugama obilježen je tjedan promicanja tjelesne aktivnosti radi promicanja aktivnosti bavljenja tjelesnim aktivnostima.
 
     
SVJETSKI DAN SPORTA
 
30.05.2017.
Obilježilo je desetak članica raznovrsnim sportsko-rekreacijskim aktivnostima (pješačenje, biciklizam, sportske igre, stolni tenis, tenis, odbojka, bočanje, tjelesnim vježbanjem i sl.). Informaciju o obilježavanju poslale su članice društvo za sportsku rekreaciju „Sport za sve“ Ferketinec, UŽ „Breza“ Brezje i USR „Sport za sve“ Mursko Središće.
 
     
10. ŽUPANIJSKI TURNIR U ODBOJCI NA PIJESKU  
10.06.2017.
U subotu 10.06.2017. godine nije održan je 10. Županijski turnir u odbojci na pijesku čiji je organizator već tradicionalno udruga sportske rekreacije „Sport za sve“ Plešivica iz razloga što je tih dana bilo loše vrijeme i nije se prijavilo dovoljno ekipa.
     
     
8. MEĐIMURSKI FESTIVAL SPORTSKE REKREACIJE NA SELU
 
20.06.2017.
Za domaćinstvo se prijavila udruga sportske rekreacije „Prijatelji“ Goričan no kako nije do 20.06. bilo prijavljenih ekipa Festival sportske rekreacije na selu nije održan. U planu je bilo da se isti održi povodom otvorenja nove sportske dvorane u Goričanu no ista nije još otvorena.
     
     
PROGRAM ERASMUS+SPORT- On the move  
30.06.2017.
Međimurska županija preko agencije REDEA organizirala je pisanje projekta za prijavu na natječaj ERASMUS+ u koji je bilo uključeno 5 partnera-udruga. Koordinator obiteljskih družionica i kuharskih radionica je Marijan Vugrinčić. S troje kineziologa sklopljen je ugovor o djelu koji provode 2 puta mjesečno obiteljske družionice sa djecom i roditeljima. Cilj projekta je bio da se preuhranjena i pretila djeca predškolske dobi uljuče u tjelesne aktivnosti, da se educiraju kineziolozi i zdravstveni djelatnici te roditelji vezano uz pravilnu prehranu. Projekattraje18 mjeseci sa početkom realizacije 01.01.2016. g. do 30.06.2017. g. Po završnici projekta izrađeni su naturalni i financijski izvještaji koje je Europska komisija prihvatila bez primjedbi i izvedbu cijelog projekta pohvalila.
 
 
22. MEĐIMURSKI FESTIVAL SPORTSKE REKREACIJE ŽENA  
30.06.2017.
Međimurski savez sportske rekreacije „Sport za sve“ i udruga žena Palovčanke Palovec, dana 16.09.2017. godine organizirali su 22. Međimurski festival sportske rekreacije žena. Festival je održan na sportskim terenima NK Palovec.
Manifestacija se održala pod pokroviteljstvom Međimurske županije i općine Mala Subotica u sklopu obilježavanja Europskog tjedna kretanja.Oko 200 žena iz Male Subotice, Murskog Središća, Šenkovca, Mačkovca, Svetog Juraja na Bregu, Svete Marije, Palovca, Strahoninca, Brezja, Štefanca, Donjeg Hrašćana, Plešivice, Dunjkovca i članova društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida.
Početak Festivala počeo je prigodnim kulturno-plesnim programom KUD Palovec. Pozdravne riječi sudionicama uputili su predsjednica udruge Danica Glad, predsjednica MSSR „Sport za sve“ Danica Korunić, načelnik općine Mala Subotica Valentino Škvorc i župan Međimurske Županije Matija Posavec.
Prije natjecanja Danica Glad vodila je zagrijavanje-razgibavanje za sve nazočne. Nakon natjecanja izvršeno je proglašenje i dodjela prigodnih medalja, pehara, zahvalnica i poklona najuspješnijim ekipama u pojedinačnoj konkurencije medalje a u sveukupnom plasmanu pehare ekipe iz Strahoninca, Dunjkovca i Mačkovca.

 
 
OBILJEŽAVANJE HRVATSKOG OLIMPIJSKOG DANA  
10.09.2017.
Obilježen je 10.09. u brojnim udrugama za vrijeme odvijanja redovnih oblika tjelesnih aktivnosti. Članice su nosile bijelu majicu u znak tog dana. Nije primljena niti jedna pismena informacija.
 
     
EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI  
09.09. - 22.09.2017.
U organizaciji Informacijskog centra europe direct Čakovec (Međimurska županije) od 09. – 22.09.2016. godine organizirano je na području Međimurske županije niz aktivnosti vezano uz obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti. U program je uvršten 21. Međimurski festival sportske rekreacije žena kao i vježbanje aerobike za građane održane 22.09.2016. g. MSSR „Sport za sve“ angažirao je štićenike Doma za starije i nemoćne Čakovec koji su sa učenicima osnovne škole, članovima crvenog križa Čakovec i drugim građanima vježbali na Trgu Republike u Čakovcu.
 
     
EUROPSKA KAMPANJA PROMOCIJE TJELESNE AKTIVNOSTI I ZDRAVLJA (MOVE Week  
23.09. - 30.09.2017.
U organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije od 23.-30.09. organizirane su raznovrsne sportsko-rekreativne i plesne aktivnosti u gradovima Čakovcu, Prelogu i Murskom Središću.
Ovaj Savez i članice USR „Sport za sve“ Mursko Središće, USR „Sport za sve“ Mala Subotica, USR „Sport za sve“ Šenkovec, udruga građana Gardruža Gardinoveci dr., aktivno su se uključile sa svojim članstvom (tjelesno vježbanje, trčanje, nordijsko hodanje i dr.). 
     
OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA PJEŠAČENJA  
01. - 31.10.2017.
XXV Svjetski dan pješačenja, obilježava se od 01.-31.10.2017. g, Centralnu proslavu organizirala je kao i svake godine USR “Sport za sve” Plešivica na svojem SRC Plešivica 15. listopada. Na „Kestenijadi“, je sudjelovalo nekoliko stotina rekreativaca i rekreativki kojji su propješačili trim stazu,
Pješice na kestenijadu došli su rekreativci iz USR „Sport za sve“ Mačkovec i Sveti Juraj na Bregu.Sudionici su se rekreiralina sportskim terenima sportskog centra, plesali i zabavljali se. U svojim sredinama članice iz Male Subotice, Murskog Središća i Strahoninca obilježile su raznovrsnim sportsko-rekreacijskim aktivnostima sjetski dan pješačenja.


 
     
13. HRVATSKI FESTIVAL SPORTSKE REKREACIJE ŽENA  
04.11.2017.
Prvo plasirane ekipe na županijskom festivalu žena i domaćin (Strahoninec, Dunjkovec, Mačkovec, Šenkovec i Palovec) sudjelovale su dana 04.11.2017. g. na 13. Hrvatskom festivalu sportske rekreacije žena održanom u Zadru. U sveukupnom plasmanu drugo mjesto osvojila je ekipa Strahoninca, treče mjesto Udruga žena Dunjkovec. a četvrto ekipa Šenkovca. Sve ekipe koje su sudjelovale iz Međimurja osvojile su po neku medalju u pojedinačnim disciplinama. Drugi dan Festivala sudionice su obišle znamenitosti Zadra i Nina.
 
 
12. MEĐIMURSKI TURNIR REKREATIVACA U BELI  
08.11.2017.
U organizaciji Međimurskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ i udruge sportske rekreacije „Sport za sve“ Pribislavec u Pribislavcu je dana 08.11.2017. godine održan 13. Međimurski turnir rekreativaca Međimurja u belotu. Sudjelovalo je 18 ekipa iz Svete Marije, Dragoslavec Brega, Čakovca, Pribislavca i Murskog Središća. Domaćin udruga sportske rekreacije „Sport za sve“ Pribislavec sve nazočne počastio je kolačima koje su pripremile njihove članice. Sve sudionike turnira pozdravile su predsjednica udruge Ksenija Piljušići načelnica općine Pribislavec Višnja Ivačić. Najviše sreće i prvo mjesto osvojila je ekipa u sastavu Daniela i Radovan Škrobar iz Svetog Juraja na Bregu, drugo mjesto Nada Hoblaj i Štefica Varšić iz Murskog Središća i treće mjesto Branko Polanec i Sanja Tomašić iz ekipe Svetog Juraja na Bregu. Osvajačima prva tri mjesta organizator je uručio medalje.
 
     
GODIŠNJA SKUPŠTINA MSSR „SPORT ZA SVE“  
15.11.2017.
Dana 15.11.2017. godine održana je godišnja Skupština MSSR „Sport za sve“ na kojoj su usvojeni izvještaji o radu i financijski izvještaj za 2017. godinu, te je prihvaćen plan rada i financijski plan za
2018. godinu.
Na svečanom djelu sjednice zaslužnim članicama i pojedincima priznanjadodjeljena su priznanja Saveza. U prilogu Odluka o dodjeli priznanja.
 
     
   
21.11.2017.
Dana 21.11.2017. g. međimurski župan Matija Posavec sa suradnicima primio je predstavnice pet ekipa koje su sudjelovale na Festivalu u Zadru i čestitao im na postignutim rezultatima. Župan je istakao veliki doprinosu MSSR „Sport za sve“ u razvoju sportske rekreacije u Međimurskoj županiji i predložio povečanje financijske pomoći Savezu u idućoj godini.
   
     
EDUKATIVNI SUSRET ČLANOVA SAVEZA  
09.12.2017.
U restoranu „Ilonka“ u Murskom Središću 09.12.2017. godine održan je edukativni susret članova Saveza. Sudjelovalo je preko 90 rekreativki. Stručno predavanje na temu „Njega kože, tijela i lica“ održala je Sanjica Rak iz Čakovca, vlasnica kozmetičkog salona Venera.
 
     
DAN SPORTSKE REKREACIJE HRVATSKE  
09.12.2017.
Dana 09.12.2017. g. u organizaciji Hrvatskog saveza sportske rekreacije „Šport za sve“ održan je prema Statutu „Dan sportske rekreacije“ na kojem se sumiraju postignuti rezultati i za postignute najbolje rezultate dodjeljuju se priznanja i nagrade. Za organizaciju obilježavanja Svjetskog dana pješačenja dodijeljena je plaketa udruzi osoba s posebnim potrebama. Godišnju medalju za razvoj sportske rekreacije „Mirko Relac“ za 2017. g. dobila je Udruzi sportske rekreacije „Sport za sve“ Mačkovec. Godišnje priznanje za obilježavanje svjetskog dana pješačenja dobila je udruga žena Strahoninec te godišnja priznanja za postignute rezultate i raznovrsnost programa dobile su USR „Sport za sve“ Mala Subotica, udruga žena Strahoninec i udruga žena Štefanec.
 
     
REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA MSSR „SPORT ZA SVE“  
13.12.2017.
Održana ja 13.12.2017. godine u NGC „Aton“ u Nedelišću. Od 32 članica Saveza sjednici Skupštine nazočilo je 26 predstavnika. Na sjednici su prihvačena jednoglasno sva izvješća i program rada i financijski plan za 2018. godinu. Nadzorni odbor izvršio je kontrolu poslovanja i konstatirao da je Savez u 2017. godini radio u skladu sa programom i zakonskim propisima. Donijeta je odluka o izradi jedinstvene članske iskaznice MSSR „Sport za sve“ koja će se besplatno podijeliti članicama Saveza.
Na svečanom cijelu Skupštine upriličena je podjela priznanja organizacijama i pojedincima. Najviše priznanje Saveza medalja za razvoj i unapređenje sportske rekreacije u Međimurju – godišnju nagradu dobili su Alan Resman iz Čakovca i Udruga sportske rekreacije „Sport za sve“ Pribislavec.
 
     
AKTIV VODITELJICA AEROBIKE I PILATESA  
 
Tjekom godine članice Aktiva održale su nekoliko rasprava o aktualnim problemima što se tiće unapređenja sportske rekreacije u Međimurju.Tako su analizirale zašto se veći broj mlađih ljudi ne uključuje u sportsko-rekreacijske programe koje organiziraju udruge sportske rekreacije, o sadržajima i mjestu održavanja Ožujskih susreta žena i drugo.
 
     
NOVA JEDINSTVENA ČLANSKA ISKAZNICA MSSR „SPORT ZA SVE“  
 
Na osnovu ukazane potrebe zbog ukidanja članske iskaznice HSSR „Sport za sve“ upravni odbor MSSR „Sport za sve“ a uz suglasnost članica Saveza štampana je nova jedinstvena članska iskaznica Međimurskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“. Članske iskaznice besplatno če dobiti sve članice Saveza.
 
     
POPIS STALNIH SREDSTAVA I SITNOG INVENTARA  
 
Rješenjem o imenovanju Komisije za popis stalnih sredstava i sitnog inventara u sastavu Magdalena Špicar Marciuš, predsjednica, Danica Glad i Marijan Vugrinčić, članovi izvršili su popis imovine i obveza sa stanjem na datum bilance radi usklađenja knjigovodstvenog sa stvarnim stanjem. Komisija je izradila Izvještaj o popisu imovine i predala ga predsjednici Saveza i u knjigovodstveni servis na daljni postupak.
   
     

 

 

ARHIVA AKTIVNOSTI  
 

 

Međimurski savez sportske rekreacije "SPORT ZA SVE"
Tome Masaryka 24
40000 Čakovec
tel./fax.: 00385 40 310 082
mssr@ck.t-com.hr
www.mssr-sportzasve.hr