MEĐIMURSKI SAVEZ SPORTSKE REKREACIJE "SPORT ZA SVE"

MEĐIMURJE ALLIANCE OF SPORT RECREATION "SPORT FOR ALL"

 
BIMEP 2014. - BICIKLIMA MEĐIMURSKIM PUTEVIMA
 
27.04.2014.
Dana 27.04.2014. g. u organizaciji MSSR „Sport za sve“ na području Međimurske županije organizirana je povodom dana Međimurske županije i svjetskog dana zdravlja (7.04.) osma biciklijada pod nazivom BIMEP. Preko dvije tisuće sudionika svih dobnih skupina uključilo se u manifestaciju vozeći po izboru određenu dionicu. Oko 100 sudionika prošlo je cijelu stazu dužine preko 150 km. Cilj je bio da se vožnjom bicikla određenim dionicama koje su bile povezane stajalištima u Murskom Središću, Svetom Martinu na Muri, Štrigovi, Sv. Juraju na Bregu, Macincu, Pušćinama, Čakovcu, Orehovici, Prelogu, Donjoj Dubravi, Kotoribi, Donjem Kraljevcu, Podturnu i Domašincu kod građana stvara navika o potrebi za redovnim oblicima tjelesnih aktivnosti u cilju zaštite i unapređenja zdravlja. Cijelu organizaciju i provedbu ispred Saveza vodili su Alan Resman i Marijan Vugrinčić sa oko 100 volontera kojima su dodjeljene majice i pismene zahvalnice.
 
 
DANI PREVENTIVE I PROMOCIJA PUBLIKACIJE "ŽIVIMO ZDRAVO"
 
29.04.2014. Donja Dubrava
U organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije dana 29.04. u Donjoj Dubravi održano je obilježavanje Dane preventive i promocija publikacije „Živimo zdravo“. Ispred Saveza na manifestaciji je sudjelovala Gordana Hunjadi iz Svete Marije.
     
     
PROGRAM ERASMUS+SPORT
 
 
Međimurska županija preko agencije REDEA organizirala je pisanje projekta za prijavu na natječaj ERASMUS+ u koji je bilo uključeno 9 partnera-udruga. Ovaj Savez predstavljali su Renata Glad i Marijan Vugrinčić. Cilj projekta je bio da se preuhranjena i pretila djeca predškolske dobi uljuče u tjelesne aktivnosti, da se educiraju kineziolozi i zdravstveni djelatnici te roditelji vezano uz pravilnu prehranu. Projekat nije prihvačen jer nije bilo dovoljno partnera iz EU pa će se isti doraditi i prijaviti na natječaj koji je sada otvoren.
     
     
SVJETSKI DAN SPORTA
 
30.05.2014.
Obilježilo je desetak članica raznovrsnim sportsko-rekreacijskim aktivnostima (pješačenje, biciklizam, sportske igre, stolni tenis, tenis, bočanje, tjelesnim vježbanjem i sl.)
     
     
7. MEĐIMURSKI FESTIVAL SPORTSKE REKREACIJE NA SELU  
14.06.2014. Lopatinec
Održan je 14.06.2014. g. u Lopatincu. Domaćin je bila USR „Sport za sve“ Sveti Juraj na Bregu. Sudjelovalo je 10 ekipa (udruga „Frkanovčari“, udruga žena Lopatinec, USR „Sport za sve“ Mačkovec, USR „Sport za sve“ Plešivica, Društvo žena Macinec, ekipa općine Mala Subotica, DSR „Sport za sve“ Pušćine, USR „Sport za sve“ Dragoslavec Breg, ekipa iz udruge žena Štefanec, USR „Sport za sve“ Sveti Juraj na Bregu) sa oko 200 natjecatelja, a natjecalo se u deset disciplina. Na Hrvatskom festivalu sportske rekreacije na selu održanom u Vukosavljevici 05.07.2014. g. MSSR „Sport za sve“ predstavljala je ekipa Štefanca koja je na županijskom natjecanju osvojila prvo mjesto u sveukupnom plasmanu.
 
 
7. ŽUPANIJSKI TURNIR U ODBOJCI NA PIJESKU
 
22.06.2014. SRC Plešivica
U organizaciji USR „Sport za sve“ Plešivica dana 22.06.2014. g. na SRC „Plešivica“ održan je 7. Županijski turnir u odbojci na pijesku. Sudjelovalo je 10 ekipa. Zaključak Upravnog odbora da se turnir uvrsti u programske aktivnosti Saveza.
 
   
OBILJEŽAVANJE HRVATSKOG OLIMPIJSKOG DANA
 
10.09.2014.
Obilježen je 10.09. u brojnim udrugama za vrijeme odvijanja redovnih oblika tjelesnih aktivnosti. Članice su nosile bijelu majicu u znak tog dana.
     
     
19. MEĐIMURSKI FESTIVAL SPORTSKE REKREACIJE ŽENA
 
22.09.2014. Strahoninec
Udruga žena Strahoninec bila je dobar domaćin Festivala koji se održao u Strahonincu 20.09.2014. g. Sudjelovalo je 18 ekipa sa preko 250 žena iz Donjeg Hrašćana, Pušćina, Male Subotice, Mačkovca, Murskog Središća, Plešivice, Brezja, Svete Marije, Strahoninca, Palovca, Društva distrofičara, Dunjkovca i Šenkovca. Festival se održao pod pokroviteljstvom Međimurske županije, općine Strahoninec. Skup su pozdravili zamjenik međimurskog župana i načelnik općine. Prva tri mjesta zauzele su ekipe iz Murskog Središća, Male Subotice i Šenkovec.
 
 
EUROPSKA KAMPANJA PROMOCIJE TJELESNE AKTIVNOSTI I ZDRAVLJA
 
29.09. - 05.11.2014.
U organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije od 29.09. do 05.11. organizirane su raznovrsne sportsko-rekreativne i plesne aktivnosti u gradovima Čakovcu, Prelogu i Murskom Središću.
Obilježavanje se organiziralo pod nazivom „Vratimo sport i igru na ulice i u parkove“. Ovaj Savez i neke članice aktivno su se uključile sa svojim članstvom (tjelesno vježbanje, trčanje, nordijsko hodanje i dr.).
     
     
OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA PJEŠAČENJA
 
18.10.2014. SRC Plešivica
Centralna proslava održana je 18.10. na SRC Plešivica. Domaćin je bila USR „Sport za sve“ Plešivica koja je tu manifestacija nazvala „Kestenijada“. U toku popodneva sudjelovalo je nekoliko stotina sudionika iz Međimurja. Brojne udruge „Sport za sve“ sudjelovale su sa svojim članstvom u organiziranim aktivnostima. Uz šetnju na trim stazi sudionici su igrali pikado, viseču kuglanu, mali nogomet, odbojku na pijesku i druge igre.
 
 
10. HRVATSKI FESTIVAL SPORTSKE REKREACIJE ŽENA
 
08.11.2014.
Prvo plasirane ekipe na županijskom festivalu žena i domaćin (Mursko Središće, Mala Subotica, Šenkovec, Mačkovec i Strahoninec) sudjelovale su dana 08.11.2014. g. na 10. Hrvatskom festivalu sportske rekreacije žena održanom u Kninu. U sveukupnom plasmanu USR „Sport za sve“ Mursko Središće osvojio je prvo mjesto, drugo mjesto USR „Sport za sve“ Mala Subotica, četvrto USR „Sport za sve“ Mačkovec, šesto USR „Sport za sve“ Šenkovec i sedmo mjesto udruga žena Strahoninec. Dana 26.11.2014. g. međimurski župan Matija Posavec primio je predstavnice navedenih ekipa i čestitao im na postignutim rezultatima.
 
 
9. MEĐIMURSKI TURNIR REKREATIVACA U BOČANJU  
16.11.2014. Mursko Središće
Dana 16.11.2014. g. u Murskom Središću na SRC „Zalešće“ održan je 9. Međimurski turnir rekreativaca u bočanju. Organizatori su bili Međimurski savez sportske rekreacije „Sport za sve“ i udruga sportske rekreacije „Sport za sve“ Mursko Središće. Sudjelovalo je 9 ekipa. Sve nazočne pozdravila je predsjednica domaćina Nada Palaš a ispred Saveza tajnik Marijan Vugrinčić. Prvo mjesto osvojila je ekipa u sastavu Margareta i Stjepan Vrhar iz M. Središća, drugo mjesto Blaženka Kontrec i Barat Biserka iz Murskog Središća i treče mjesto Đurđica Rihtarec i Natalija Brodar iz Murskog Središća. Domaćini su dominirali bočalištem. Za osvojena prva tri mjesta dodjeljene su medalje a sve sudionike domaćini su počastili kolaćima i pićem.
 
 
11. MEĐIMURSKI TURNIR REKREATIVACA U BELI  
22.11.2014. g. u Lopatincu
Turnir u beli održan je 22.11.2014. g. u Domu mladeži u Lopatincu. Domaćin je bila USR „Sport za sve“ Sv. Juraj na Bregu. Sudjelovalo je 25 ekipa. Prvo mjesto osvojila je ekipa iz Svete Marije (Nada Levačić i Đurđa Slamek), drugo ekipa Sv. Juraja na Bregu (Sandra i Kristijan Levačić) i treče mjesto ekipa iz Murskog Središća (Irmica Brodar i Franjo Trstenjak). Domaćin je sve sudionike počastio sa jelom i finim slatkim delicijama.
 
 
EDUKATIVNI SUSRET ČLANOVA SAVEZA  
13.12.2014. Mursko Središće
Održan je 13.12.2014. g. u restoran „Ilonka“ u M. Središću. Sudjelovalo je rekreativki. Stručno predavanje na temu „Kako tjelesne aktivnosti utječu na psihofizičko zdravlje čovjeka“ održao je mr.sc.. Igor Prošev, dr.med., specijalist psihijatar, zaposlen u Županijskoj bolnici Čakovec.

U članstvo Saveza primljena je nova članica Športsko rekreativna udruga „Prijatelji“ – Sport za sve Goričan.
Zbog dugogodišnje neaktivnosti i ne plačanja članarine u skladu s člankom 16. Statuta na sjednici Upravnog odbora održanog 27.11.2014. g. iz članstva su ispisane članice: Udruga sportske rekreacije „Sport za sve“ Prelog i Udruga sportske rekreacije „Sport za sve“ Jug Čakovec.


     
     

 

ARHIVA AKTIVNOSTI  
 

 

Međimurski savez sportske rekreacije "SPORT ZA SVE"
Tome Masaryka 24
40000 Čakovec
tel./fax.: 00385 40 310 082
mssr@ck.t-com.hr
www.mssr-sportzasve.hr