MEĐIMURSKI SAVEZ SPORTSKE REKREACIJE "SPORT ZA SVE"

MEĐIMURJE ALLIANCE OF SPORT RECREATION "SPORT FOR ALL"

 
43. OŽUJSKI SUSRET ŽENA HRVATSKE  
22.-25.03.2018.
Na 43. Ožujskim susretima žena Hrvatske u održanim u Malom Lošinju najbrojnije su bile rekreativke iz Međimurja. Stodevedesetosam sudionica iz Svetoj Juraja na Bregu, Brezja, Lopatinca, Palovca, Savske Vesi, Gardinovca, Dunjkovca, Čakovca, Štrigove, Strahoninca, Pribislavca, Šenkovca, Mačkovca i Murskog Središća aktivno je sudjelovalo u privlačnim i suvremenim programima aerobike i fitnesa kroz tri dana boravka u Malom Lošinju. Rekreativno vježbanje uz vodstvo istaknutih voditelja i stručnjaka ujedno su i bili prikazi novih ideja i sadržaja. Na temu predstavite se nastupila je grupa iz Murskog Središća i fitnes Aquila Čakovec. Domaćin je organizirao dva izleta razgledavanje Malog Lošinja i Velog Lošinja. Održana su i sportska natjecanja u kojima su međimurske osvojile medalje.
 
 
TURNIR REKREATIVKI MEĐIMURJA U ODBOJCI – OBILJEŽEN SVJETSKI DAN ZDRAVLJA  
07.04.2018.

U organizaciji Međimurskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ i domaćina udruge sportske rekreacije „Sport za sve“ Mursko Središće, a pod pokroviteljstvom grada Mursko Središće i Međimurske županije, a povodom obilježavanja Dana Županije u sportskoj dvorani u Murskom Središću održan je 18 turnir rekreativki međimurja u odbojci. Po dolasku u dvoranu domaćini su pripremili za sve sudionice turnira bogatu trpezu raznovrsnih domaćih kolača. Prije početka natjecanja pozdravne riječi uputila je predsjednica udruge domačina Nada Hoblaj i predsjednica MSSR „Sport za sve“ Danica Korunić. Uz vođenje voditeljice Sanje Kozar sve sudionice su se zagrijale i razgibale vježbajući aerobik.
Oko pedesetak rekreativki iz Pribislavca, Šenkovca, Donje Dubrave, Kotoribe i Murskog Središća natjecalo se u 6 ekipa. Sudili su Darko Novak i Franjo Tuksar, a pomoćni suci bili su Zdenka Lipić, Rajf Marina, Darinka Krklec i Biserka Kozar. Voditelj turnira bio je Marijan Vugrinčić. Nastavak druženja bio je u restoranu „Ilonka“ u Murskom Središću gdje je izvršena podjela nagrada. Najviše umijeća i sreće pokazale su ekipe Pribislavca, drugo mjesto zauzela je ekipa Donje Dubrave i treće mjesto osvojila je ekipa Murskog Središća. Za prva tri mjesta ekipe su primile pehare.

 
 
BIMEP 2018 – BICIKLIMA MEĐIMURSKIM PUTEVIMA  
22.04. 2018.
Međimurski savez sportske rekreacije „Sport za sve“ 13. puta za redom, organizirao je povodom obilježavanja Dana Međimurske županije, Međunarodnog dana zdravlja i Dana planeta Zemlje tradicionalnu sportsko-rekreativnu manifestaciju pod nazivom „Biciklima međimurskim putevima - BIMEP 2018“. BIMEP je održan u nedjelju s početkom u 09,00 sati i trajao do 18,00 sati. Start ili početak vožnje izbor je svakog sudionika u bilo koje doba u tom vremenu s jednog od 16 punktova. BIMEP je tradicionalna (održava se već 13 godina počevši od 2006. godine) sportska međunarodna manifestacija, te najmasovnija sportske-rekreativna manifestacija u Međimurju. Sudjelovalo je preko 3.500 registriranih sudionika iz Međimurja i okolnih županija i država svih dobnih skupina i oba spola. Biciklisti su se uključivali na biciklijadu na 16 punktova koji su se nalazili u Donjem Kraljevcu, Svetoj Mariji, Donjoj Dubravi, Kotoribi, Prelogu, Orehovici, Čakovcu, Pušćinama, Macincu, Gornjem Mihaljevcu, Lopatincu, Štrigovi, Svetom Martinu na Muri, Murskom Središću, Domašincu i Podturnu.


 
   
MEĐIMURSKI FESTIVAL SPORTSKE REKREACIJE OSOBA STARIJE ŽIVOTNE DOBI  
03.05.2018.
Trećii po redu održan je u Depadansi Doma za starije i nemoćne osobe Čakovec, pod pokroviteljstvom Međimurske županije i grada Čakovca. Sudjelovali je 45 korisnika Doma za starije i nemoćne osobe Čakovec, Doma za starije i nemoćne Strahija Hodošan, Doma za starije i nemoćne osobe Novinščak Čakovec i Doma za odrasle osobe Orehovica. Na svečanosti otvorenja sudionicima su pozdravne riječi uputili međ. Župan Matija Posavec, gradonačelnik grada Čakovca Stjepan Kovač, ispred organizatora ravnateljica doma Štefica Martinez i Danica Korunić ispred MSSR „Sport za sve“. U prigodnom programu prije natjecanja nastupio je pjevački zbor Doma. Natjecanje se odvijalo u četiri sportske discipline.Za prva tri mjesta u pojedinačnoj konkurenciji ravnateljica doma Štefica Martinec podjelila je medalje. Vrlo lijepo vrijeme na vanjskom prostoru Depadanse Doma za starije i nemoćne osobe Čakovec oduševio je sudionike kao i gostoprimstvo domaćina.
 
 
ŽUPANIJSKO NATJECANJE REKREATIVACA U BOČANJU  
05.05.2018.
Udruga sportske rekreacije „Sport za sve“ Šenkovec. bio je dobar domaćin trinaestog županijskog natjecanja rekreativaca u bočanju.Sudjelovalo je 16 ekipa. Pokrovitelji su bili Međimurska županija i općina Šenkovec koja je sve sudionike počastila ručkom a rekreativke domaćini dobrim kolačima i pićem. Veliku pomoć pružili su članovi UVDR Šenkovec. Prvo mjesto osvojila je ekipa domaćina u sastavu Ljiljana Treska, Marijan Vugrinčić, drugo mjesto osvojila je ekipa u sastavu Indira Kozar Tomislav Trupković iz Čakovca i treće mjesto ekipa u sastavu Margareta i Stjepan Vrhar (bračni par) iz Murskog Središća. Organizator MSSR „Sport za sve“ za prva tri mjesta osigurao je medalje.
 
 
PROVOĐENJE UREDBE EU  
 
Kako je na snagu stupila Uredba EU o Zaštiti osobnih podataka (GDPR), Savez je kao i sve pravne osobe – udruge dobio obvezu da kao voditelji obrade osobnih podataka koji se odnose na pojedince čiji je identite4t utvrđen mora se zaštititi. Savez – voditelj treba propisati politike, postupke i mjere kako sukladno odredbama Uredbe. Savez je kupio od informatičke kuće Cimerman Sofware računalni program Repozitorij GDPR i u suradnji knjigovodstva „Cimerman“ izvršio osnovnu zaštitu podataka kojim raspolaže. Zatraženo je od članice Saveza da pošalju pismenu suglasnost- privolu vezano uz zaštitu osobnih podataka predstavnika članica ali do danas veći dio nije iste dostavio.

     
 
KOORDINATOR SPORTSKE REKREACIJE I SPORTA U MEĐIMURSKOJ ŽUPANIJI-INICIJATIVA  
21.05.2018.
Tajnik Marijan Vugrinčić inicirao je 21.05.2018. g., sastanak sa Županom MŽ Matijom Posavcem, načelnikom Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Brankom Sušecom, načelnicom Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb, dr.sc. Sonjom Tošić Grlać i višim referentom za društvene djelatnosti Nenadom Ujlakijem s ciljem da se na županiji sistematizira radon mjesto koordinatora sportske rekreacije i sporta. Vugrinčić je izradio prijedlog poslova tog radnog mjesta i dao detaljno obrazloženje o svrsishodnosti i potrebe zapošljavanja kineziologa na nivou Međimurske županije. Prijedlog je prihvačen i donijeta je odluka da postoji potreba da se takvo radno mjesto otvori u Zavodu za javno zdravstvo te da načelnici Upravnih odjela pripreme prijedlog za osiguranje 150.000,00 kn u rebalansu koji će biti u rujnu mjesecu i da se provede propisana procedura u svezi realizacije inicijative.
     
 
SVJETSKI DAN SPORTA (30. svibnja)  
30.05.2018.
Obilježilo je desetak članica raznovrsnim sportsko-rekreacijskim aktivnostima (pješačenje, biciklizam, sportske igre, stolni tenis, tenis, odbojka, bočanje, tjelesnim vježbanjem i sl.). Informaciju o obilježavanju poslale su članice društvo za sportsku rekreaciju „Sport za sve“Mura Ferketinec, USR „Sport za sve“ Mursko Središće, USR „Sport za sve“ Šenkovec, Udruga građana „Gardruža“ Gardinovec i USR „Sport za sve“ Mala Subotica.
 
     
PROMICANJE TJELESNE AKTIVNOSTI I SPORTA – MOVE Week  
28.05. - 03.06.2018.
U jednu od najvećih europskih kampanja za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti koju je 2012. godine pokrenula Međunarodna organizacija za sport i kulturu (ISCA), a MOVE Week je glavni događaj te kampanje.Vizija kampanje je postići uključivanje što većeg broja novih tjelesno aktivnih građana. U Međimurju je gravni promotor i organizator kampanje MOVE Week Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije. Kampanja se odvijala od 28.05. do 03.06.2018. godine a uključile su se članice MSSR „Sport za sve“ iz Murskog Središća, Gardinovca, Šenkovca, Male Subotice, Ferketinca, Strahoninca i članovi društva osoba s tjelensim invaliditetom Međimurske županije sa raznovrsnim sportsko-rekreacijskim programima.
     
     
OBILJEŽAVANJE HRVATSKOG OLIMPIJSKOG DANA  
10.09.2018.
Obilježen je u brojnim udrugama za vrijeme odvijanja redovnih oblika tjelesnih aktivnosti. Članice su nosile bijelu majicu u znak tog dana. Društvo sportske rekreacije „Sport za sve“ Mura Ferketinec organizirala je sportsko-rekreativnu manifestaciju i o tome pismeno izvjestila ovaj Savez.
 
   
EUROPSKA KAMPANJA PROMOCIJE TJELESNE AKTIVNOSTI I ZDRAVLJA (NowWe MOVE)  
22. - 30.09.2018.
U organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije organizirane su raznovrsne sportsko-rekreativne i plesne aktivnosti u gradovima Čakovcu, Prelogu i Murskom Središću. Ovaj Savez i članice USR „Sport za sve“ Mursko Središće, USR „Sport za sve“ Mala Subotica, USR „Sport za sve“ Šenkovec, udruga građana Gardruža Gardinoveci dr., aktivno su se uključile sa svojim članstvom (tjelesno vježbanje, trčanje, nordijsko hodanje i dr.). Na Trgu republike 28.09.2018. godine održan je veliki plesni događaj Flash MOVE na kome su sudjelovale i članice ovog Saveza a u program je uvršten i MFRS žena.
 
     
23. MEĐIMURSKI FESTIVAL SPORTSKE REKREACIJE ŽENA – EUROPSKI TJEDAN SPORTA  
22.09.2018.
Međimurski savez sportske rekreacije „Sport za sve“ i udruga sportske rekreacije „Sport za sve“ Šenkovec, organizirali su 23. Međimurski festival sportske rekreacije žena. Manifestacija se održala pod pokroviteljstvom Međimurske županije i općine Šenkovec u sklopu obilježavanja Europskog tjedna sporta. Oko 240 žena iz Male Subotice, Murskog Središća, Šenkovca, Mačkovca, Svetog Juraja na Bregu, Svete Marije, Palovca, Strahoninca, Brezja, Štefanca, Donjeg Hrašćana, Plešivice, Dunjkovca, Savske Vesi i članova društva osoba s invaliditetom Međimurske županije.. Početak Festivala počeo je prigodnim kulturno-plesnim programom pozdravnim riječima pokrovitelja načelnika općine Šenkovec Saša Horvat i međimurskog župana Matije Posavca te domaćina Andreje Zadravec Baranašić i predsjednice Saveza Danice Korunić. Nakon provedenog uspješnog natjecanja u 6 disciplina izvršeno je proglašenje i dodjela prigodnih medalja, pehara, zahvalnica i poklona najuspješnijim ekipama u pojedinačnoj konkurencije medalje a u sveukupnom plasmanu pehare za prva tri mjesta ekipama iz Murskog Središća, Male Subotice i Strahoninca.
 
 
 
14. HRVATSKI FESTIVAL SPORTSKE REKREACIJE ŽENA  
03.11.2018.
Prvo plasirane ekipe na županijskom festivalu žena i domaćin (Mursko Središće, Mala Subotica, Strahoninec, Palovec i Šenkovec) sudjelovale su na 14. Hrvatskom festivalu sportske rekreacije žena održanom u Šibeniku. U sveukupnom plasmanu drugo mjesto osvojila je ekipa Murskog Središća, četvrto Mala Subotica, peto Strahoninca, osmo Palovec i deseto Šenkovec. Sve ekipe koje su sudjelovale iz Međimurja osvojile su po neku medalju u pojedinačnim disciplinama. Drugi dan Festivala sudionice su obišle znamenitosti Šibenika.
 
     
OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA PJEŠAČENJA  
01. - 31.10.2018.
XXVII Svjetski dan pješačenja, obilježava se od 01.-31.10.2018. g, Centralnu proslavu organizirala je kao i svake godine USR “Sport za sve” Plešivica na svojem SRC Plešivica 13. listopada. Na „Kestenijadi“, je sudjelovalo nekoliko stotina rekreativaca i rekreativki kojji su propješačili trim stazu, Pješice na kestenijadu došli su rekreativci iz USR „Sport za sve“ Mačkovec. Sveti Juraj na Bregu, USR „Sport za sve“ Mursko Središće, USR „Sport za sve“ Šenkovca. Sudionici su se rekreirali na sportskim terenima sportsko.rekreativnog centra, plesali i zabavljali se. U svojim sredinama članice iz Male Subotice, Murskog Središća, Gardinovca i Ferketinca obilježile su raznovrsnim sportsko-rekreacijskim aktivnostima sjetski dan pješačenja.
 
 
15. MEĐIMURSKI TURNIR REKREATIVACA U BELI  
17.11.2018.
U organizaciji Međimurskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ u Domu mladeži Lopatinec održan je 15. međimurski turnir rekreativaca u beli. Sudjelovale je 20 ekipa iz Čakovca, Svete Marije, Svetog Juraja na Bregu, Pribislavca, Murskog Središća i Strahoninca. Domaćin turnira bila je udruga sportske rekreacije „Sport za sve“ Sveti Juraj na Bregu koja je sve nazočne počastila sa kolačima i jelom. Sistem natjecanja bio je CUP sistem – na ispadanje. Za prva tri mjesta u ravnopravnoj igri pobjednička ekipa bila je u sastavu Novak Jasenka i Rihtarec Đurđa iz Strahoninca, drugo mjesto Rajf Marina i Rihtarec Đurđa iz Murskog Središća , te treće mjesto osvojili su Brodar Irma i Trstenjak Dragica iz Murskog Središća. Sudac na turniru bio je Marijan Vugrinčić. Za istaknuti je da su po prvi puta na turniru sudjelovale dvije ekipe iz Strahoninca i jedna osvojila prvo
 
 
AKTIV VODITELJICA AEROBIKE I PILATESA– EDUKACIJA VODITELJA AEROBIKE I PILATESA  
23.09. - 30.09.2017.
U cilju poboljšanja rada i usavršavanja voditelja tjelesnog vježbanja koji djeluju u Savezu održana su dva edukativna seminara u prostorijama Aquila Fitness centra u Čakovcu pod stručnim vodstvom Jure Sodata i Ines Sobočan. Na svakom seminaru sudjelovalo je oko 15 voditeljica. Prostor i edukaciju Aquila Fitness centar kao članica Saveza dala je bez naknade na čemu se im zahvaljujemo. 
     
REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA HSSR „SPORT ZA SVE“ I DAN SPORTSKE REKREACIJE  
05.12.2018.
U Zagrebu je održana redovna godišnja Skupština Hrvatskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ na kojoj su usvojena izvješća o radu i financijama i program rada i financijski plan za 2019. godinu. Na sjednici su nazočili predstavnici ovog Saveza Nada Hoblaj, Danica Korunić i Marijan Vugrinčić. Obilježavanje Dana sportske rekreacije Hrvatske obilježeno je dodjelom priznanja. Za obilježavanje Svjetskog dana sporta (domaća konkurencija) plakete su dodjeljene Udruzi sportske rekreacije „Sport za sve“ Šenkovec i udruzi žena „Gardruža“ Gardinovec. Za obilježavanje Svjetskog dana pješaćenja plaketu je dobila udruga sportske rekreacije „Sport za sve“ Plešivica. U kategoriji godišnjih priznanja za aktivnosti na lokalnoj razini „Igre za sve“ za postignute rezultate i raznovrsnost programa u manjim sredinama plaketu je primilo društvo sportske rekreacije „Sport za sve“ Mura – Ferketinec, Najviše priznanje za razvoj i unapređenje sportske rekreacije kao godišnju nagradu primila je udruga sportske rekreacije „Sport za sve“ Pribislavec.


   
     
EDUKATIVNI SUSRET ČLANOVA SAVEZA  
08.12.2018.
U restoranu „Ilonka“ u Murskom Središću održan je edukativni susret članova Saveza. Sudjelovalo je preko 80 rekreativki. Stručno predavanje na temu „Zdravlje i ljepota žene““ održala je dr. Sanja Trivunović, dr.med., liječnica opće i holističke medicine te dotorandica nutricionizma iz Varaždina, voditeljica Sentra za estetiku i olikovanje „NYCE – New you Estehzetic Center“ u Varaždinu.
 
 
POPIS STALNIH SREDSTAVA I SITNOG INVENTARA  
 
Rješenjem o imenovanju Komisije za popis stalnih sredstava i sitnog inventara u sastavu Magdalena Špicar Marciuš, predsjednica, Danica Glad i Marijan Vugrinčić, članovi izvršili su popis imovine i obveza sa stanjem na datum bilance radi usklađenja knjigovodstvenog sa stvarnim stanjem. Komisija je izradila Izvještaj o popisu imovine i predala ga predsjednici Saveza i u knjigovodstveni servis na daljni postupak. Kancelarija MSSR „Sport za sve“ tijekom godine obavještavala je svoje članice o zakonskim obavezama udruga građana, raznovrsnim informacijama iz područja sportske rekreacije i šire, kao i o svim aktualnim otvorenim natječajima europskih fondova, ministarstva, institucija i ostalih pravnih osoba.
     
     
ARHIVA AKTIVNOSTI  
 

 

Međimurski savez sportske rekreacije "SPORT ZA SVE"
Tome Masaryka 24
40000 Čakovec
tel./fax.: 00385 40 310 082
mssr@ck.t-com.hr
www.mssr-sportzasve.hr